Death Stranding – titeln har två olika betydelser

Tidigare idag fick vi veta att Death Stranding kan komma att få en annan grafikmotor än den som användes för själva trailern, och Hideo Kojima tror inte att det blir något teaser-demo som P.T. var för det nedlagda Silent Hills. I en serie av tweets berättar producenten att titeln har två olika betydelser, och att det finns flera gömda ledtrådar i den första videon.

”Fenomenet när grupper av valar eller delfiner har strandats kallas för masstrandning. Om de är döda kallas det för ”Death Stranding,” och i det här fallet har något strandats från någon värld,” berättar Kojima. ”[Det engelska] ordet ”strand” har också en annan mening, och betyder ”tråd” i psykologiska termer. Processen av att anpassa någons egenskaper representeras genom processen att spinna tunnare tråd för att göra ett tjockare rep.”

”Death Strandings titel har två betydelser, strandad och rep.”

Kojima förklarar också att det finns flera gömda ledtrådar i Death Stranding-trailern.

”I vår teaser inkluderade vi både de ”anslutande banden” för handbojorna samt navelsträngen, och de strandade valarna. Självklart finns det andra ledtrådar också, som identitetsbrickorna. Vårt spel är fortfarande långt ifrån färdigt, men ”spelet” har redan börjat. Vad kan du hitta?”

Källa: Ayako Terashimas och Kojima Productions Twitter-konton.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.