Sawyer vill göra Pillars of Eternity 3 om det får samma budget som Baldur’s Gate 3

Josh Sawyer, ”studio design director” hos Obsidian Entertainment, vill göra Pillars of Eternity 3, men bara om det får samma budget som dundersuccén Baldur’s Gate 3.

Under en interrvju med Touch Arcade berättar Sawyer att han älskar de två första Pillars of Eternity-spelen och att han gärna gör ett tredje spel om det inte skulle finnas någon begränsning vad gäller utvecklingstid och budget.

”Om det verkligen har en obegränsad budget, så tror jag att jag skulle testa Pillars 3 eftersom att jag vet vad budgeten var för Deadfire, vilket inte var så mycket och jag har hört från flera personer vad budgeten var för Baldur´s Gate 3, och jag ska inte prata siffror, men om jag fick den budgeten skulle jag göra Pillars 3.”

Sawyer lägger också till att han skulle göra ett turordningsbaserat stridssystem om han får chansen att göra Pillars of Eternity 3.

Pillars of Eternity 2: Deadfire finansierades via crowdfunding och målet på 1.1$ miljoner nåddes på under 23 timmar. Tillslut uppgick summan till 4.4$ miljoner, men det är flera mil ifrån budgeten som Baldur’s Gate 3 hade där det handlade om en summa runt 100$ miljoner.

Succén för Baldur’s Gate 3 fortsätter emellertid till både konsol och PC.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.