Alan Wake 2 – Remedy bekräftar återigen att skräckspelet släpps under 2023

Utvecklingen av Alan Wake II är fortfarande på rätt kurs då Remedy återigen bekräftar att skräckspelet planeras att släppas under 2023. Det framkommer i en bloggpost om företagets nya logga där vi kan läsa detta: ”Ni kan se fram emot Alan Wake 2 senare i år och flera fantastiska Remedy-upplevelser som ni kommer att kunna spela under de kommande åren.” Den finska spelstudion jobbar även med Control 2 samt remakes av de två första delarna i Max Payne-serien.

Sedan Alan Wake II utannonserades under Game Awards 2021 så har Remedy varit ganska tysta om titeln, vilket lett till att många siat om att spelet försenats. Remedys VD, Tero Virtala, berättade emellertid så sent som i februari att Alan Wake II är spelbart från början till slut.

Alan Wake II blir ett mer skräckfokuserat äventyr än sin föregångare (läs gärna recensionen av remastern), och om allt går som planerat släpps skräckspelet till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC i år.