Dark Souls Remastered fick fantastisk start i Japan – förväntas fortsätta sälja bra

Dark Souls Remastered fick en fantastisk start i Japan där 71,739 exemplar såldes till PlayStation 4 under den första veckan på marknaden. Bandai Namcos äventyr var det mest sålda spelet i landet under den förra veckan och Media Create – företaget som analyserar spelförsäljningen i Japan – förutser att det kommer att fortsätta sälja bra.

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, som är den remastrade versionen av det andra spelet i serien, har sålts i 67,000 exemplar under hela sin tid på marknaden i Japan. Under sin lanseringsvecka såldes 20,000 exemplar, och det betyder att actionrollspelet har sålt över tre gånger så mycket under sin livstid som under den initiala veckan. Därför siar Media Create att Dark Souls Remastered kommer att fortsätta sälja riktigt bra framöver.

Hela 81,9 procent av de skeppade exemplaren till PlayStation 4 såldes under lanseringsveckan av Dark Souls Remastered, vilket lär betyda att spelet tog slut i flera butiker. Xbox One-versionen nådde dock inte ens topp 60 (gällande den förra veckans spelförsäljning), men det lär antagligen inte förvåna någon när det gäller Xbox och Japan.

Dessutom förväntas också Nintendo Switch-versionen av Dark Souls Remastered att sälja bra i Japan, och det släpps senare i sommar till Nintendos hybridkonsol.

Läs gärna vår recension av Dark Souls Remastered eller se vår video nedan där undertecknad visar upp de första 45 minuterna.