Death Stranding: Därför valde Kojima Sony

Hideo Kojimas Death Stranding kommer att ges ut av Sony, men det var fler företag som visade intresse för producentens kommande äventyr. I en intervju med franska Gameblog förklarar Kojima varför han valde att arbeta med Sony.

”Jag ville vara säker på att vi hade de allra bästa förutsättningarna med vår första titel. Jag har ett fantastiskt förhållande med Sony, och de tillåter mig att lägga allt fokus på den kreativa delen. Om vi skulle ha arbetat med en annan samarbetspartner skulle de med all säkerhet ha bett mig att lägga tid på annat,” berättar Kojima.

”Vi skulle få lägga tid på kontraktet, och jag tror inte att saker och ting hade gått så fort. Att arbeta med Sony ger mig också stor frihet, och stödet har varit fantastiskt.”

Kojima berättar också att han hade behövt arbeta med en presentation och förklara teamets vision för spelet, likt en Kickstarter-kampanj, om de valt en ”normal studio.” Sony har emellertid fullt förtroende för producenten.

 ”Jag förklarade förstås min strategi för Sony, men de sa direkt: ‘Varsågod, gör vad du behöver göra.’ De erbjuder mig sitt förtroende. All energi som måste läggas på förberedelserna kunde jag lägga på skapandet. Det gör en stor skillnad,” berättar Kojima.

För ett par dagar sedan förklarade producenten att titeln Death Stranding har två betydelser och valet står fortfarande mellan två olika grafikmotorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.