Level-radaktionens 198X närmar sig Kickstarter-målet

För två veckor sedan utannonserade delar av Level-redaktionen att de hade startat spelstudio Hi-Bit Studios tillsammans med fem stycken internationella pixeldesigners. De arbetar med ett spel som heter 198X, och titeln närmar sig nu sitt Kickstarter-mål.

198X är en blandning av genrer som shoot em’ up, racing, action samt rollspel, och det har en stark och klar retroton, där Hi-Bit Studios beskriver äventyret som ”en uppväxtskildring om att finna sig själv – och sitt självförtroende – i spel.” Inom utvecklarteamet hittar vi också den fantastiska kompositören Yuzo Koshiro som arbetat med klassiska spelserier som Streets of Rage, Castlevania och Sonic the Hedgehog. Daniel Eyre (speldesigner) skriver i en kommentar på Loading att ”Legendariska Yuzo Koshiro kommer att skriva ny retro-inspirerad musik till 198X,” vilket såklart går hand i hand med det retrodoftande temat.

I skrivande stund har 448,083 kronor samlats in via Kickstarter-kampanjen, och det återstår drygt 50,000kr för att målet på 500,000kr ska uppnås med 14 dagar kvar till deadline.

198X är planerat att utvecklas till PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch samt PC.

Undertecknad pratade även om 198X i det första avsnittet av SpelNytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.