PS VR-försäljningen slår den kombinerade försäljningen av Oculus Rift och HTC Vive i Storbritannien

Enligt GfK, som sammanställer spelförsäljningen i Storbritannien, närmar sig redan PlayStation VR den den befintliga installationsbasen av Oculus Rift och HTC Vive som trots allt har funnits på marknaden längre än Sonys ‘virtual reality’-lösning. Och GfK tror att PlayStation VR snart har sålts i fler exemplar än Oculus Rift och HTC Vive tillsammans i regionen.

Enligt GfK har Sonys marknadsföring spelat en stor roll i framgången, där företaget ska ha bränt hål på folks skeptiska tankar om VR, samtidigt som de ska ha varit en stark aktör för att sätta höga förväntningar på tekniken. Dessutom ska förstås den ekonomiska biten spela stor roll för försäljningssiffrorna. Medan över 3,5 miljoner användare äger PlayStation 4 (enligt GfK) i Storbritannien, så är PlayStation VR en betydligt billigare lösning än Oculus Rift och HTC Vive som utöver headseten även kräver dyra och kraftfulla datorer.

En viktig notering är emellertid att GfK inte mäter den försäljning – av HTC Vive och Oculus Rift – som sker via företagens egna hemsidor.

Källa: MCV

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.