Veckans nyhet – handlar om Sociable Soccer

Sensible Soccer spelades varmt hemma hos mig under 90-talet, och miljontals andra spelare då serien var den populäraste digitala fotbollsserien under årtiondet. Tidigare under månaden drog en Kickstarter-kampanj igång för en spirituell uppföljare som kallas för Sociable Soccer, och även om kampanjen nyligen lades ned på grund av att spelarna inte gav projektet tillräckligt stort ekonomiskt stöd, så ser det ljust ut för fotbollsspelet med den klassiska topdown-vyn. Istället kommer det lekfulla sportspelet att lanseras på mer traditionella sätt med en utgivare i ryggen.

Även om spelarna inte verkar vilja öppna sina plånböcker för att finansiera projektet, verkar åtminstone intresset här i Sverige stort. Under den gångna veckan fick vi en glimt av de första spelsekvenserna från Sociable Soccer, och det resulterade även i veckans mest lästa nyhet här på PlayZine.

Sociable Soccer är under utveckling till Playstation 4, Xbox One samt PC, och vi får se om Jon Hares fotbollsspel kommer att släppas under 2016 som tidigare var planerat, nu när utgivningsformen inte blev som det var tänkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.