Spelat i veckan – Deadpool och Snobben kommer från väldigt skilda världar

Veckans spelupplevelser har skiljt sig rejält från varandra – Deadpool och Snobbens stora äventyr (som faktiskt fick en svensk titel här i Sverige.) Sött barnspel samt horribel och äcklig superhjälte.

Deadpool (PS4) är ett helsjukt äventyr med Marvels omvända superhjälte i huvudrollen, där pubertal humor och scener med inälvor och rent brutala moment levereras om vartannat. När tonvikten ligger på ren sexhumor är det något som jag på pappret skulle avsky, men precis som när man lyssnade på olika musikgrupper i smyg under högstadiet, är det nästan så att jag skäms när jag brister ut i ett asgarv vid flera tillfällen.

De rena spelmomenten involverar både automatvapen och svärd samt stora hammare. Det handlar om ren buttonmashing med inslag av tajmingmoment där vi hela tiden får poäng som vi kan använda till att uppgradera både vapen och själva Deadpool – vår alldeles galna protagonist. Men, det är inte där spelets höjdpunkt ligger, utan i de sjuka moment som hela tiden matas med, och det ganska korta äventyret bjuder oss på en ganska varierad upplevelse.

snobbens stora äventyr ps4

Annat är det med Snobbens stora äventyr (PS4) som känns som en barnanpassad version av Rayman Legends. Tyvärr saknar de första speltimmarna den magi som Ubisoft lyckats skapa med sin plattformshjälte, och äventyret saknar allt vad utmaning heter. Vi får generiska bakgrunder, och en samlarmani som går lite väl långt. Utvecklarna har inte använt licensen på ett bra sätt, och det är helt enkelt långt ifrån lika mysigt som jag hade hoppats. Förhoppningsvis ändrar jag min uppfattning senare, men just nu känns Snobbens stora äventyr som en blek kopia, och trots att man får nya förmågor under spelets gång känns allt som en monoton upprepning.

Jag kommer att spela mer av Deadpool och Snobbens stora äventyr innan recensionerna publiceras under nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.