Sociable Soccer – spirituell uppföljare till Sensible Soccer Kickstartas

Jon Hare designade och skapade Sensible Soccer-serien, och under 90-talet var det den allra populäraste fotbollsserien på marknaden. Nu återupplivas serien som Sociable Soccer – om Kickstarter-kampanjen går i hamn.

Jon Hare söker 300 000 pund för att kunna finansiera Sociable Soccer, och han har med sig utvecklare som den finska Remedy-grundaren Sami Vanhatalo. Studion räknar med att konkurrera med storserier som Fifa och Pro Evolution Soccer, och de kommer att göra det med topdown-fotboll precis som originalserien.

”Jag har planerat en spirituell uppföljare till Sensible Soccer i flera år. För att kunna tävla med FIFA och Pro Evolution Soccer krävs mycket mer än bara en remake idag, det behövs en ny vinkling på fotbollsspel som helhet, något som blandar gårdagens omedelbara spelbarhet med kraften i dagens teknologi,” säger Jon Hare i ett pressmeddelande.

Vi blir lovade snabb, arkadinspirerad fotboll med ett online-läge som bland annat inkluderar en klanbaserad liga. Sociable Soccer ska innehålla 500 landslag och klubbar, och spelarna kommer att kunna bygga ihop egna lag själva med fler än 10 000 fotbollsspelare med riktiga namn.

Sociable Soccer kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One och PC under nästa år om Kickstarter-målet nås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.