Vi snackar med Leo Toivio om Adventure on Clover Island

Leo Toivio startade Right Nice Games tillsammans med ett gäng studenter från yrkeshögskolan Future Games, och studion var nominerad till både ‘Game of the Year’ och ‘Best Execution in Art’ under Swedish Game Awards för deras Adventure on Clover Island. Och gissa vad som hände? Right Nice Games plockade båda priserna med sig hem.

Adventure on Clover Island är ett plattformsspel som inspirerats av klassiker som Ratchet & Clank och Jak & Daxter (jag känner mig verkligen gammal när man benämner dessa som klassiker.) Här ställs spelaren emot ondingen C.R.T. (Cranky Robot Television) som håller på att rensa Clover Island på alla dess naturresurser, i jakten på rikedom.

Under Comic Con Gamex passade vi på att prata med Right Nice Games Leo Toivio och vi snackade om spelstudion, Adventure on Clover Island och var man bör vända sig om man är en aspirerande spelutvecklare i Sverige.

Häng med!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.