Recension: Monster Energy Supercross – The Official Videogame 2

Milestones senaste supercross-spel är här, och undertecknad har kört loss och klättrat i karriären.

Monster Energy Super Cross: The Official Videogame 2 må ha ett onödigt långt namn, men det överträffade alla mina förväntningar. Det har tagit några kliv sedan föregångaren, och det känns som om utvecklarna har förbättrat många ingredienser.

Precis som jag brukar göra när det kommer till racingspel kastar jag mig direkt på karriärläget. Jag börjar med att skapa en karaktär, och även om jag inte har så många olika alternativ att skapa min blivande supercross-stjärna syns det knappast sedan när det är dags att bege sig ut på banan. När det kommer till att välja hoj får vi möjlighet att välja mellan stora varumärken som bland annat Yamaha och Husqvarna, men väl på banan är de i stort sätt identiska. Vi får lägga upp vår agenda veckovis, och vi har val som att träna, olika utmaningar och så kan vi träna, vila, träffa fansen eller snacka med media. Om vi väljer att prata med media får vi fler fans, och om man fotar sig med sin sponsor får man prestigepoäng som i sin tur leder till att karaktären stiger i level. Det ger en extra tyngd till spelupplevelsen istället för att vi bara får spruta sand kring banorna.

När vi väl beger oss ut för att tävla är körkänslan och fysiken precis som jag förväntar mig. Jag är visserligen inte särskilt kunnig när det kommer till supercross, men fordonet för sig som det bör i svängar samt över gupp och hopp. Vi får också fördela vikten så att vi tar kurvorna bättre, och vi kan också utföra något som kallas för ”scrub” när crossen är i luften. Detta gör att vi kan minska tiden i luften, och det ger en riktig fördel om det görs på rätt sätt, och med rätt tajming. Det är något som är oerhört svårt att få till på ett bra sätt, men den som lyckas utnyttja funktionen vinner mycket på detta.

Laddningstiderna är lite väl långa, och tyvärr finns det inte någon möjlighet att spela med kompisarna på en och samma konsol. Själv tycker jag att det är som allra roligast att möta kompisarna hemma i soffan, och det är något av en besvikelse att detta tyvärr inte går.

Trots detta är Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2 en bra supercross-upplevelse. Nästan varje gång jag spelar känner jag att jag bara vill ”köra ett race till” och det slutar ofta med en eller ett par timmar till med spelet. Det om något är ett gott omdöme.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.