EA uppskattar att PS4- och Xbox One-fösäljningen passerar 130 miljoner exemplar i år

Electronic Arts har släppt sin senaste kvartalsrapport, och den perioden sträcker sig från 1 januari till den 31 mars i år. Här har Blake Jorgensen uttalat sig om företagets förväntningar på konsolförsäljningen av PlayStation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Electronic Arts förväntar sig att den sammanlagda försäljningen av PlayStation 4 och Xbox One ska passera 130 miljoner sålda exemplar fram till den 31 december i år. Enligt EAs beräkningar hade PS4 och Xbox One sålts i 103 miljoner exemplar fram till slutet av 2017. Då 73,6 miljoner exemplar hade sålts av PlayStation 4 vid det laget bör alltså Xbox One ha sålts i 29,4 miljoner exemplar sedan konsolens lansering fram till den 31 december 2017.

Microsoft har dock inte bekräftat några officiella försäljningssiffror för Xbox One, och detta är endast Electronic Arts egna beräkningar.

Electronic Arts räknar också med att runt 30 miljoner exemplar ska ha sålts av Nintendo Switch från och med konsolens lansering till och med den 31 december 2018.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.