Sega vill släppa HD-versioner av Shenmue I & II

När Yu Suzuki och han spelstudio Ys Net bad om hjälp från spelarna för att finansiera Shenmue III genom Kickstarter kastade fansen (inklusive undertecknad) pengar på projektet. Många har emellertid undrat varför Sega, som dock inte har särskilt mycket att göra med seriens tredje del, inte har släppt HD-versioner av Shenmue I och II. Nu säger Dan Sheridan, marknadsansvarig hos Sega, att det japanska spelföretaget vill släppa nyversioner av seriens två första spel.

”Tyvärr är det inte så enkelt som att porta spel till nuvarande plattformar, eftersom att vi varje HD-remaster lever upp till kvalitén av originalversionerna. Och med spel som är så pass storskaliga som Shenmue I och II finns det ytterligare svårigheter i och med de licensierade produkterna som inkluderades i originalspelen. Med det sagt, vi skulle älska att få göra det och undersöker hur vi kan göra det möjligt.”

Uttalandet levererades via en video där Sheridan plockade upp ett europeiskt exemplar av Valkyria Chronicles Remastered, och ni ser klippet nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.