Recension: Gravity Rush Remastered (PS4)

Gravity Rush var ett fantastiskt äventyr när det släpptes till Playstation Vita, och spelet visade verkligen vad den handburna konsolen gick för. Det var inte bara en vacker upplevelse, utan imponerade även med sitt intressanta koncept där vi får vrida och vända på gravitationen. Bluepoint Games (som tog hand om Uncharted: The Nathan Drake Collection), fick uppgiften att finjustera Japan Studios charmiga historia, och frågan undertecknad har tagit reda på är om Gravity Rush Remastered levererar till Playstation 4, eller om äventyret blir lidande av det nya formatet som Tearaway Unfolded.

Innan vi träffar på den mystiska huvudkaraktären Kat får vi se hur ett äpple lossnar från ett träd och faller ned mot marken, som är en fin nickning mot det symboliska Isaac Newton-äpplet som gav upphov till den berömda fysikerns teori om gravitationen. Det är förstås talande för hela upplägget, för när vi får ta kontrollen över den omtänksamma huvudkaraktären Kat kan vi svänga på gravitationen hur vi vill.

Handlingen är inte byggt av det allra mest djupblodiga och välskrivna manus vi sett röken av, men den innehåller en sorts mystik som nystas fram genom diverse serietidningsinspirerade ark. Äventyret tar fart när mästertjuven Alias försöker sig på en stöld av en så kallad ‘Sacred Gem’ i Hekseville, och dessa ädelstenar skyddar staden, och sätter saker och ting ur balans.

gravity rush remastered

De flesta av stadens fiender kallas för Nevi, och dem är en brokig skara som alla har olika bubblor utstickandes från sina kroppar. De bjuder på varierande motstånd, och vissa kräver att vi utnyttjar Kats gravitationsförmåga. Vi skruvar, vrider och vänder på hela världen, medan vi har en arsenal av attacker och förmågor som spelaren kan förbättra genom ett rollspelsliknande element. Vi kan samla på oss olika juveler för att göra huvudkaraktären starkare, och förutom genom huvuduppdragen kan de bland annat samlas in genom diverse sidouppdrag. Det finns nämligen mängder av utmaningar som bland annat låter oss slåss mot fiender på tid och köra rena race mot klockan där många av specialförmågorna kan utnyttjas flitigt. De mest intressanta sidosysslorna hittar vi emellertid i det nedladdningsbara materialet som släpptes till PS Vita, men som nu inkluderas i Playstation 4-versionen. Förutom att de bjuder på en hel del tokigheter får vi också en dos varierade spelmässiga inslag som ger en extra krydda ovanpå ett redan fantastiskt spel.

Gravity Rush Remastered
fungerar faktiskt bättre till Playstation 4 än till ursprungskonsolen PS Vita, och det känns som om äventyret var gjort för en storbildsskärm. Tekniken är inte lika högkvalitativ som vi kan förvänta oss av ett färskt spel till Sonys stationära konsol, men designen lyser fantastiskt fint med sin charm, och tillsammans med spelvärlden och musiken målar Japan Studio och Bluepoint Games upp en helt fantastisk saga som är svår att slita sig ifrån. Jag trivs verkligen i Hekesville tillsammans med dess varierade skara av invånare och Kat är en väldigt intressant karaktär som jag längtar efter att få fortsätta följa i den kommande uppföljaren.

betyg4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.