Kojima gör något ”stort” och berättar om samarbetet med Sony

Hideo Kojima tog en indirekt revansch på Konami genom att hans Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blev en ordentlig försäljningssuccé, även om flera spel i serien har sålt bättre. Nu har han slagit sig samman med Sony, och trots att han fick en drös av erbjudanden från annat håll valde han Sony eftersom att han har ett väldigt god kontakt med dem.

Precis som vi berättade här om dagen ämnade Kojima att hålla ett anförande under Dice Summit i Nordamerika, och dessutom tog han ett snack med Polygon. Först hade producenten tänkt att skapa något litet, men fansen och hans vänner fick honom på andra tankar.

”Jag hade tänkt att börja med något mindre, något indie, under mitt första år, kanske ett spel eller en film. Men efter att ha pratat med vänner, bekanta och sett vad fansen sa, så blev jag övertygad om att jag skulle arbeta med ett stort spel,” sade Kojima till Polygon.

Sedan berättade Kojima varför valet föll på Sony.

”Jag hade turen att få erbjudanden från många personer, studios och utgivare från hela världen, men jag har känt Sony under lång tid nu. De respekterar vad jag gör, respekterar mig. Det handlade helt enkelt om förtroende.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.