Michael Patcher förutser succé för Playstation VR och Oculus Rift

Den spelfokuserade analytikern Michael Patcher tror stenhårt på ‘virtual reality’-satsningarna Playstation VR och Oculus Rift. I hans nya Youtube-show Pachter Factor förutspår han att de båda ‘virtual reality’-headseten kommer att lyckas, av två helt olika anledningar.

Patcher tror att Oculus Rift kommer att lyckas för att headsetet har Facebook i ryggen, och säger att ”Facebook har mer pengar än någon annan, och de kommer att spendera vad som än krävs för att få den här saken att lyckas.”

Playstation VR ska emellertid lyckas av en helt annan anledning, eftersom att ”Sony inte har mer pengar än någon annan.” Patcher säger att vi kommer att runt 30 miljoner personer världen över kommer att äga Playstation 4 vid årets slut, och ”när Playstation VR släpps kommer den siffran att vara på väg mot 40 eller till och med 50 miljoner.”

När headsetet också fungerar i symbios med Playstation 4, så kommer det osannolikt att vara dyrare än konkurrenternas alternativ, och alla som äger konsolen kommer redan att ha hårdvaran och processorkraften som behövs i själva enheten, och Patcher säger att det är ”enormt värdefullt.”

Alla konkurrenter kommer att behöva kraftfull CPU och GPU för att fungera, och enligt Patcher räcker inte kraften i våra smarta mobiltelefoner, och datorerna kommer att behöva vara väldigt kraftfulla för att de ska kunna användas som plattform.

Patcher avslutar med att säga att han inte vet vem som kommer att ”vinna” mellan Playstation VR och Oculus Rift, men att de båda ‘virtual reality’-satsningarna har ett stort övertag i jämförelse med alla andra.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.