Final Fantasy IX-designern vill fortsätta på berättelsen

Final Fantasy IX fyllde 20 år den 7 juli och vi är många som ser spelet som ett av de allra starkaste äventyren i spelserien. Vi har inte fått se varken en spinoff eller direkt uppföljare till den nionde delen i sagan, men nu berättar originaldesignern Toshiyuki Itahana att han vill bygga vidare på berättelsen.

Under en intervju med RPG Site säger Itahana att Final Fantasy IX inte bara är älskat av fansen, utan även utvecklarna, och att han vill fortsätta på historien.

”Final Fantasy IX is loved by the fans, but it’s also very loved by us, the development team. I would be delighted if, respecting the wishes of the original development team, there could one day be the opportunity to continue the story, which meant so much to all of us.”

Personligen skulle jag bli överlycklig om Square Enix skulle göra en remake av Final Fantasy IX i samma anda som Final Fantasy VII Remake (läs gärna recensionen), alternativt en direkt uppföljare fylld av karaktärer och platser från originalet.