Detta vet vi om Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima utvecklas av Sucker Punch Productions, och de är bland annat kända för sin Infamous-serie. Den här gången lämnar de emellertid framtiden bakom sig och i deras kommande äventyr kommer vi att få besöka det feodala Japan.

Se gärna videon där vi berättar om allt vi vet om Ghost of Tsushima hittills.

Äventyret utspelar sig på Tsushima Island under den första mongoliska invasionen och vi kommer att få ta kontrollen över Jin Sakai – den sista samurajen. Under en strid med det mongoliska imperiet stryker han nästan med, och större delen av hans familj dör. Men, för att kunna slå sig tillbaka behöver han lära sig nya tekniker och strategier. Han kommer att kallas för Ghost of Tsushima och sätter skräck i fienden genom att han dödar dem i det fördolda precis som en riktig samuraj.  Därmed inte sagt att vi inte kommer att slåss ansikte-mot-ansikte med fiender, men smygmomenten kommer definitivt att ha stor betydelse. Dessutom kommer vi att kunna delta i dueller, en-mot-en, med olika karaktärer i spelvärlden.

Av det vi fått se hittills ser det oerhört snyggt ut, med löv som viner i luften, blod som stänker och eld som lyser upp på ett fantastiskt sätt. Vare sig det rör sig om film- eller rena spelsekvenser så ser det oerhört snyggt ut när det kommer till detaljer, ljussättning och animationer.

Efter att Sucker Punch var klara med Infamous First Lights ville studion skapa en ny öppen spelvärld eftersom att de vill ge spelarna egna val. Därför kommer det inte heller att finnas några vägledande markörer som säger var vi ska gå, utan vi kommer att få utforska världen på egen hand.  För att ta oss fram genom det stora landskapet har vi möjligheten att rida på en häst och vi kommer också att ha tillgång till en enterhake för att nå platser högre upp.

Sakai är emellertid inte ensam om att slåss mot det mongoliska imperiet utan vi har även fått se hur han slåss sida vid sida med en annan överlevare – Masako. Hon är en fantastisk pilbågsskytt, men efter att de räddat en munk från ett tempel visar det sig att munken förrått hennes familj, och detta kommer att starta ett stort bråk mellan de båda karaktärerna som emellertid kommer att avbrytas av mongoliska trupper som anfaller.

Utvecklarstudion har lagt mycket kraft på att hela upplevelsen ska kännas autentisk genom att ta hjälp av kulturexperter som har stor kunskap om den här tidsepoken och den verkliga ön där Ghost of Tsushima faktiskt utspelar sig. Sucker Punch skickade också ut ett ljudteam till Japan för att spela in olika sorters ljud – bland annat fågelsång. För att vi ska få en mer genuin känsla kommer vi också att kunna spela med japanskt tal och engelska undertexter även om det givetvis är möjligt att spela med engelskt tal. Dessutom har studion inspirerats av klassiska japanska samurajfilmer, inte minst Akira Kurosawas Seven Samurai (1954) och Sanjuro (1962).

Under en intervju med Gamespot berättade regissören Chris Zimmerman att Ghost of Tsushima kommer att ha med saker som inte stämmer överens med den verkliga historien. De är emellertid väldigt måna om att när det skiljer sig från verkligheten så ska det verkligen vara avsiktligt.  Zimmerman sa att rustningarna karaktärerna bär inte kommer att se ut som de gjorde under den här tiden, och anledningen är att alla redan har en uppfattning om hur en samuraj ska se ut. Dessutom är den mongoliska invasionen bara en språngbräda till en skönlitterär berättelse.

Vi blir också lovade att ön Tsushima kommer att inkludera ett helt gäng av färgstarka karaktärer och varierade områden så som snötäckta bambulundar, bloddränkta stridsfält och djupa skogar. Det intressanta är att vi kan gå precis var vi vill, och mina förhoppningar är verkligen att varje del ska innehålla något spännande och att Ghost of Tsushima ska vara fritt från en massa utfyllnad.  Öppna världar är bara spännande om de fylls med spännande innehåll, men jag tror att Sucker Punch verkligen har ett fantastiskt spel på gång. Det känns genuint, intressant och väldigt lockande, och jag vill bara att det ska bli sommar nu så att jag kan kasta mig över Sonys kommande storspel.

Ghost of Tsushima släpps exklusivt till PlayStation 4 någon gång i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.