Inga planer för Virtual Console till Nintendo Switch

Idag gick Nintendo ut med information kring Nintendo Switch Online, och med tjänsten kommer också ett gäng Nes-spel. Nu berättar företaget för Kotaku att de inte har några planer för Virtual Console till Nintendo Switch.

Nintendo har tidigare använt sig av Virtual Console för att släppa klassiska spel till sina nyare konsoler, men nu kommer de inte att använda sig av det namnet längre. Det betyder emellertid inte att vi inte kommer att få se Nintendo-klassiker till Switch.

”Det finns för tillfället inte några planer på att samla klassiska spel under Virtual Console-namnet som vi har gjort med andra Nintendo-system,” berättar en talesperson från Nintendo. ”Det finns flera sätt som klassiska spel från Nintendo och andra utgivare blir tillgängliga till Nintendo Switch, som genom Nes-spel till Nintendo Switch Online, via Nintendo eShop och som fysiska samlingsutgåvor.”

”Nintendo Switch Online kommer att erbjuda ett nytt roligt sätt att uppleva klassiska Nes-spel som skiljer sig från Virtual Console, tack vare förbättringar som onlinespel, röstchatt via Nintendo Switch Onlines mobilapp och diverse spellägen för Nintendo Switch.”

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.