PS4 och Nintendo Switch har starka månader framför sig i Japan

Media Create, som sammanställer spelförsäljningen i Japan, delar också med sig av en analys av marknaden varje vecka. Spelförsäljningen i Japan har fått sig en dipp nu under sommaren, där exempelvis mjukvaruförsäljningen sjönk med 6 procent den senaste veckan i jämförelse med tidigare sjudagarsperiod.

Trots att Radiant Historia: Perfect Chronology till Nintendo 3DS toppade spelförsäljningen i regionen med 24,596 sålda exemplar, såldes endast 62 procent av den initiala skeppningen av befintliga exemplar. Hårdvaruförsäljningen ökade visserligen med 12 procent, men med tanke på att de föregående sju dagarna var en stor besvikelse för de japanska återförsäljarna var det inte någon fantastisk siffra.

Men, den japanska spelmarknaden, och framförallt Nintendo Switch och PlayStation 4 har goda utsikter. Den 21 juli släpper Nintendo sitt Splatoon 2, och med tanke på hur pass populärt originalet var i Japan, så lär uppföljaren också sälja en hel drös av Nintendo Switch-konsoler. Den 25 augusti släpps också Monster Hunter XX i landet, men frågan är hur många som är beredda att lägga sina pengar på en ny enhet för en utökad version av ett spel som släpptes till Nintendo 3DS fem månader tidigare.

När det kommer till PlayStation 4, så släpps Dragon Quest XI den 29 juli, och Media Create menar att spelet lär pusha försäljningen av Sonys konsol under den resterande sommaren och en bit in på hösten med tanke på hur pass populär Square Enix spelserie är i Japan.

Två starka konsolsäljare (Splatoon 2 och Dragon Quest XI) lär alltså sälja en hel del Nintendo Switch- och PlayStation 4-konsoler i Japan, och vi får se om även Monster Hunter XX kommer att göra dem sällskap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.