Final Fantasy XIV Fan Gathering Sverige

I mitten av juli arrangerades den årliga ’fan gathering’ för svenska Final Fantasy XIV-spelare, den tredje i ordningen så här långt. Man skulle nästan kunna gå så långt som att kalla det för en officiell ‘fan gathering,’ de gjorde i alla fall reklam för den på FFXIV officiella Facebook-sida. Förra året firade vi releasen av Heavesward på ett stort gamingcenter i Stockholm, men i år fick vi för oss att prova på något de flesta av spelarna kanske är mindre vana vid: vara utomhus. Ett 25-tal äventyrare trotsade solljuset för diverse upptåg i Rålambshovsparken på Kungsholmen i Stockholm, där de skulle slåss mot moogles, jaga skatter och sätta sina kunskaper på prov. De flesta var från Odin-servern, men även från bland annat Lich, Moogle och Cerbereus. Efter alla placerats i ‘duty finder’ blev det till slut 6 stycken ‘light parties’.

ffxiv fan gathering

Första utmaningen äventyrarna fick ta sig ann var en trial: Kubbo! (eller kubb i folkmun), lätt inspirerat av allas vår favorit-trial Thornmarch. Alla partyn möttes i en turnering för att visa vilka som var bäst på att ta ut motståndarnas moogles och till sist moogle-kungen så klart. Ja, så länge man inte dog utav en rage förstås.

final fantasy xiv fan gathering    ff xiv fan gathering

Mellan matcher kunde partyn ge sig iväg på skattjakt. Med karta i hand och dess utmarkerade mål fick man ta sig runt området och hitta de frågor som var postade där. Väl tillbaka fick man med hjälp av sina svar ta fram nyckeln till kistorna med loot! Man möttes då också av dagens RNG-moment: Tre kistor, men bara en fick öppnas!

ffxiv a realm reborn fan gathering
ffxiv a realm reborn fangathering
final fantasy xiv a realm reborn fan gathering

En av dagens mest intressanta utmaningar kan ha varit chocobo-racet. Det kan bli en väldans fart på folk när det står loot på spel, det här var inget undantag. Iklädda sin chocobo-dräkt (nåja, det var en gul sopsäck) skulle man alltså hoppa säck fram och tillbaka längs en bana, med extra poäng utlovade till bra chocobo-imitationer. Jag måste erkänna att jag sällan skådat sådana språng som denna dag. Chocobo-racet mynnade också ut i en av de roligaste oplanerade händelserna under dagen. Sällskapet jämte där vi hade placerat oss bestod av 2-3 familjer som hade bestämt sig för att grilla denna trevliga lördag i parken, och beskådade spektaklet med till synes stor förundran. Framför allt barnen såg spänt på och undrade ivrigt om deras föräldrar kunde få tävla när vi var klara. Så det fick bli ett extra spontanrace för våra parkgrannar, som kämpade minst lika hårt även de.

final fantasy xiv fan gathering sweden

Dagen avslutades med min favorit bland aktiviteterna, jag är dock osäker på om den åsikten delas av majoriteten av våra äventyrare: FFXIV-quizet (som ni kan hitta här). De utsattes för ett dylikt även förra året, och jag tror svårighetsgraden hamnade på ungefär samma nivå i år. Återigen i sina party fick de ta sig igenom drygt två sidor av frågor kring diverse FFXIV-trivia och lore. Jag tyckte det mesta var sådant man skulle veta, men av resultaten att döma så kanske min bild är lite skev. Nåja, den lore-nördiga och smått sadistiska sidan av mig tyckte i alla fall det var en höjdare! Ifall ni vill sätta era kunskaper på prov så har ni quizet här:

När man tittar tillbaka på dagen så inser jag att det är svårt att skriva ner det hela i ord på ett sätt som gör dagen rättvisa. Förhoppningsvis förstärks det hela lite grann av bilderna, men jag tror inte de heller kan fullt ut beskriva vilken rolig dag det var. Aktiviteterna i sig var roliga, men de var mer av ett tidsfördriv och en ursäkt att dela ut en massa loot. Den stora behållningen var att träffa andra med samma intresse, vissa som man känner från spelet och andra man aldrig träffat förut i någon form. Att få samlas kring vårt gemensamma intresse och uppleva något nytt tillsammans. Det hela förhöjs givetvis när tack vare vår representant från Koch Media var på plats och kunde bidra med en hel del loot och priser som vi hade möjlighet att dela med oss av till våra spelare. Nyckelband, t-shirts av flera varianter, moogle- och chocoboplush, in-game minions, A Book of Stone and Steel art book, och signerade vykort av Yoshida själv. På det hela så tycker jag att det var en utmärkt dag i solen, och fick intrycket av att mina medäventyrare delar min uppfattning. Och så får vi hoppas att vi blir ännu fler nästa år. Säkra källor säger att det kommer bli en höjdare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.