Deus Ex: Mankind Divided-regissören börjar på nästa spel i september

Här om dagen fick jag chansen att spela Deus Ex: Mankind Divided under två timmar och snacka med regissören Jean-Francois Dugas. Under vårt samtal nämnde utvecklaren att han inte haft semester på flera år, men att han kommer att ta en liten paus innan han startar nästa projekt i höst.

”Efter att vi är klara med Mankind Divided kommer jag att åka på semester. Jag har alltid velat åka till Island, så jag kommer att åka dit med familjen. Vi kommer inte att ha någon guide eller så, utan åka runt och upptäcka den speciella naturen, så som vulkanerna,” säger Dugas.

”I september kommer jag att börja arbeta med ett nytt spel.”

”Är det något som ni kommer att nämna på E3?” frågar jag.

”Nej, nej, när jag säger ett nytt spel så menar jag att vi kommer att börja med spelet från scratch. Vi kommer att ta ett vitt papper och börja om. Spelet kommer inte att utannonseras förrän om flera år.”

Hur ser det ut när du börjar arbeta med ett nytt spel, hur går du till väga?

”Jag sätter mig i ett rum med en kärngrupp och brainstormar idéer, bra som dåliga. Jag är väldigt oldschool, så jag använder mig av post-it-lappar och sätter upp alla förslag på väggen.”

Gör ni några projektdemos?

”Ja, vi gör många sådana. Och de är sjukt tråkiga,” skrattar Dugas. ”De är absolut inte roliga att spela, men de ger oss en bra idé om hur vi ska lägga upp arbetet. När jag kommer på mig själv, och tänker ”vänta nu, hade jag precis kul i två minuter?” – då vet jag att vi är något på spåren.”

Snart kommer vi att publicera en riktigt matig intervju med Jean-Francois Dugas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.