Titanfall 2 – EA avslöjar släppfönster och har höga förväntningar

Respawn Entertainments Titanfall blev en stor succé när det släpptes exklusivt till Xbox One. När det kommer till uppföljaren handlar det emellertid inte bara om Microsofts format, utan även Playstation 4, och Electronic Arts förväntar sig att Titanfall 2 säljs i betydligt större mängder än vad originalet gjorde.

I Electronic Arts kvartalsrapport (där företaget bland annat avslöjade att 14 miljoner exemplar sålts av Star Wars: Battlefront) berättar ekonomichefen Blake Jorgensen att Titanfall 2 ”utvecklats rejält från det första Titanfall.” Actionrökaren ska även vara ”på god väg,” och Jorgensen säger att ”upplevelsen är på en helt ny nivå.”

En av anledningarna till att Electronic Arts förväntar sig en större försäljning av Titanfall 2, är det uppenbara – att uppföljaren släpps till både Playstation 4 och Xbox One. Företaget förväntar sig dock inte att en lika hög procenthalt av Playstation 4- och Xbox One-ägarna kommer att köpa uppföljaren, i och med att originalet släpptes så pass tidigt i Microsoft-konsolens livscykel.

Jorgensen säger också att Titanfall 2 kommer att släppas i slutet av 2016, men vi får inte något konkret datum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.