EA lägger ned Disney Infinity och Avalanche Software

Electronic Arts släppte Disney Infinity och levererade en rejäl konkurrent till Activisions Skylanders-spel, där leksakerna ”kom till liv” i spelen. I en bloggpost berättar dock Disney Interactives vice VD John Blackburn att Disney Infinity kommer att läggas ned – inga fler spel eller tillhörande leksaker kommer att släppas efter juni.

Electronic Arts kommer fortfarande att släppa material från ”Alice i Underlandet” denna månad, och ”Hitta Doris” under juni, men sedan är det stopp. Då läggs studion Avalanche Software (icke att förväxla med svenska Avalanche Studios) ned och sedan blir det inga fler spel eller leksaker.

I ett officiellt uttalande berättar Electronic Arts att nedläggningen beror på det svalnade intresset för ”leksaker-som-kommer-till-liv.” Även Activision var besvikna på försäljningssiffrorna för Skylanders: SuperChargers (läs gärna recensionen), och det ser onekligen ut som om marknaden har mättats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.