Spelat i veckan – ABC Murders och Lego Marvel’s Avengers

Under veckan har undertecknad spenderat en hel del tid med TT Games Lego Marvel’s Avengers och löst mord med Hercule Poirot i Agatha Christie: The ABC Murders till Playstation 4.

Agatha Christie: The ABC Murders är ett peka-och-klicka-äventyr som bygger kraftigt på Agatha Christies originalproduktion. Vi får lösa mängder av små finurliga pussel, och även om tankenötterna inte är bland de mest utmanande som vi stött på i ett spel, så får vi ändå skruva, vrida och tänka en aning innan de knäcks. Men förutom dessa ingredienser är det en väldigt enkel upplevelse som inte ger spelaren något direkt tankemotstånd.

Utvecklarna Microids har emellertid bakat in en spännande funktion som låter oss lösa olika frågeställningar genom att para ihop rätt bevismaterial. Det är ingalunda en krävande eller svår uppgift, men det ger ändå en illusion av att spelaren får vara med och påverka. Dessutom är Hercule Poirot en väldigt färgstark personlighet som även lyser väl igenom i spelversionen.

lego marvels avengers

Lego Marvel’s Avengers är, på gott och ont, väldigt likt sina föregångare. Pusslen och actionbitarna är enkla, men spelet innehåller en hel del godis som finns där bara för att spelaren ska få ha kul helt enkelt. Det är dock som en bantad version av TT Games tidigare så fullmatade Lego Marvel Superheroes. Det är fortfarande en trevlig coop-upplevelse, men den som väntar på något nytt får vända sig åt något annat håll.

Recensionen av Agatha Christie: The ABC Murders publiceras under nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.