8,4 miljoner skeppade PS4-enheter under sista kvartalet 2015

Sony fortsätter att sälja massiva mängder av Playstation 4-konsoler världen över. När företaget nu offentliggör sin finansrapport gällande det sista kvartalet för 2015 (1 oktober – 31 december) avslöjar de att 8,4 miljoner Playstation 4-enheter såldes under perioden.

Sony redovisar även goda siffror både för inkomst och resultat, och så här skriver företaget själva i pressmeddelandet:

“Sales increased 10.5% year-on-year (an 11% increase on a constant currency basis) to 587.1 billion yen (4,892 million U.S. dollars). This significant increase was primarily due to increases in PS4 software sales and PS4 hardware unit sales, partially offset by a decrease in PlayStation®3 (“PS3”) software and hardware sales.

Operating income increased 12.6 billion yen year-on-year to 40.2 billion yen (335 million U.S. dollars). This increase was primarily due to the increase in PS4 software sales as well as the absence in the current quarter of an 11.2 billion yen write-down of PS Vita and PS TV components recorded in the same quarter of the previous fiscal year. Partially offsetting the increase in operating income were the negative impact of the appreciation of the U.S. dollar, reflecting the high ratio of U.S. dollar-denominated costs, and the decrease in PS3 software sales. During the current quarter, there was a 19.2 billion yen negative impact from foreign exchange rate fluctuations.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.