Första intrycken av This War of Mine: The Little Ones till PS4

I This War of Mine: The Little Ones kastas vi in i ett fullskaligt krig, men till skillnad från actionpackade krigsspel så som Call of Duty och Operation Flashpoint får livet hos civilbefolkningen det stora fokuset i 11 bit Studios äventyr.

När undertecknad tar sina första stapplande steg i This War of Mine: The Little Ones så möts jag av tre personer vars dagar går ut på att helt enkelt överleva. Upplevelsen är avskalad från stora dialoger, filmsekvenser och tutorials – i krig finns det inte några förklarande guider eller självklara hjälpande händer, och det är inte heller något vi möts av under de första dagarna i 11 bits strategiska äventyr heller.

Spelaren får till en början rollen att guida tre vuxna personer genom några av de problem som en belägrad stad levererar. Och vid en början är det inte helt klart vad som behövs göras för att gynna överlevarna allra bäst. Tillsammans med mitt entourage börjar jag att rota i ett söndersprängt hus, och hittar små prylar som alla andra tidigare räknade som skräp. När karaktärerna börjar konversera med sig själva, om att saker och ting skulle gå betydligt fortare med en spade, letar jag febrilt efter något som skulle kunna fungera som en skyffel. Snart blir det dock uppenbart att alla förnödenheter behöver konstrueras för hand.

this war of mine

Jag börjar med att bygga en säng, och precis när jag ska bygga ett substitut för en spis kliver natten på. Då får vi välja vem som ska få lyxen att sova i sängen, och vem som ska få ligga på den hårda betongen, samtidigt som vi också får avgöra om någon är tillräckligt pigg och frisk för att kunna bege sig ut för att leta efter mer material till sin sönderfallna hemmabas.

För varje steg jag tar i This War of Mine: The Little Ones så växer äventyret, och trots det avskalade upplägget fattar jag ett visst tycke för spelets karaktärer. Vem ska få den sista lilla matbiten idag, och finns det verkligen tillräckligt med utrymme för att låta den febriga kvinnan eller mannen sova? För varje interaktiv dag som går växer mitt intresse, och samtidigt ökar farorna som gömmer sig i det belägrade samhället. Har vi verkligen resurser till att klara den annalkande vinterkylan, och hur pass desperata och farliga blir den övriga befolkningen när tillgången till mat och medicin tryter?

This War of Mine: The Little Ones släpps till Playstation 4 den 29 januari.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.