CoD: Black Ops 3 – därför blir det inte någon kampanj till PS3 och Xbox 360

Under september gick Activision ut med att de hade skrotat den storybaserade kampanjen för Playstation 3- och Xbox 360-versionen av Call of Duty: Black Ops 3. Nu berättar Jason Blundell, kampanjens regissör, för Official Xbox Magazine varför den förra generationens konsoler inte klarar av att leverera den rätta upplevelsen.

”Vi föreställer oss att jag har personifierat mitt vapen, och att jag förbättrat det med ett utökat magasin och så vidare. För att du, som en coop-spelare, ska kunna se vilket vapen jag har måste du ha kunnat laddat det i minnet, för alla olika förändringar som jag har gjort med vapnet. Den förra generationens minne klarar inte det. Du måste ha allt laddat, annars kan du inte se vad jag bär på. Jag vet att det går att simplifiera saker, men jag tror att [Activision] tog rätt beslut, eftersom att jag skulle hata att folk skulle få en upplevelse som inte lever upp till visionen.”

Det låter som en ganska smal förklaring till varför kampanjen har avlägsnats från Call of Duty: Black Ops 3 till Playstation 3 och Xbox 360, men det är förstås positivt att Treyarch inte behöver anpassa sig efter den förra generationen, utan kan satsa allt sitt krut på de senaste formaten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.