Spelat i veckan – Transformers: Devastation och söt japansk skräck

spelativeckan_v43-15Under den senaste veckan har undertecknad spelat en hel hop av intressanta spel, och ni får gärna läsa recensionerna av Playstation 4-spelen Wasteland 2: Director’s Cut och WRC 5. Dessutom har jag lagt mycket tid på Platinum Games snabba actionrökare Transfromers: Devastation till PS4 och jag har även testat den söta, japanska skräckisen Corpse Party: Blood Drive till Playstation Vita.

Transformers-varumärket har blivit rejält misshandlat av spelbranschen alldeles för länge, men Bayonetta-utvecklarna Platinum Games har kommit för att ändra på det. Transformers: Devastation lånar flera ingredienser från utvecklarstudions tidigare actionäventyr, och det är också en väldigt snabb och arkadinspirerad upplevelse. Dessutom får vi ett visst djup där vi hittar mängder av vapen – som vi kan förbättra genom att kombinera dem med andra vapen – och samtidigt som vi kan växla mellan personligheter som Optimus Prime, Bumblebee och Sideswipe. Karaktärerna går dessutom upp i level om de deltar på stridsfältet, och där hittar vi en beroendeframkallande upplevelse rakt igenom.

Transformers: Devastation baseras på den tecknade tv-serien, och även om jag aldrig har sett den så får jag härliga flashbacks från barndomen, och röstskådespelarna gör sitt jobb för att sätta liv i karaktärerna. Striderna förlitar sig på olika kombinationer, och vad som till en början känns som ren buttonmashing blir sedan en kamp som förlitar sig ordentligt på tajming.

Corpse Party: Blood Drive är något så udda som ett sött skräckspel. Äventyret är utvecklat av 5pb och trots att jag inte har fått grepp om alla bitar under min korta testperiod börjar folk att dö för att sedan helt förintas från historien. Ingen kommer ihåg dessa personer förutom en liten grupp ungdomar, och när spelaren får chansen att ta över kontrollen har vi blivit förda till ett övergivet lägenhetshus som är täckt av mystik. Handlingen förs framåt genom ett gäng manga-inspirerade klipp, men själva grafikmotorn målar upp karaktärerna med söta chibi-huvuden.

Recensionen av Transformers: Devastation kommer att publiceras under nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.