Spelat i veckan – Wasteland 2, WRC 5 och japanskt actionrollspel

spelativeckan_v42-15I fredags släpptes fyra riktigt intressanta spel till Playstation 4 – Wasteland 2: Director’s Cut, WRC 5, Dragon Quest Heroes och Tales of Zestiria. Undertecknad ägnade veckan åt tre av dessa titlar, och det råder inte någon tvekan om att det är en spännande tid för oss som tycker om racing och rollspel.

Dragon Quest Heroes är Omega Force bästa Dynasty Warriors-mix hittills, och ni kan läsa vad jag tyckte om actionrollspelet i recensionen som publicerades tidigare under veckan.

Wasteland 2: Director’s Cut är inXiles förfinade version av originalet som släpptes till PC i fjol, och nu kommer rollspelet även till Playstation 4 och Xbox One. Konsolversionerna har anpassats för formaten, och det rör sig om en riktigt utmanande upplevelse. Karaktärerna måste inte bara bli bättre i strid, utan vi får även lägga ut kunskapspoäng på färdigheter som ger viktiga förmågor som bland annat gör att de kan upptäcka fällor. Det rör sig om en skitig, förstörd postapokalyptisk värld, och folket gör allt för att lyckas överleva i den trasiga tillvaron.

Striderna kan se tämligen simpla ut till en början, men det taktiska rollspelet bjuder på betydligt fler strategiska drag än vad som är synligt vid en första anblick. Wasteland 2 ger spelaren möjligheten att placera ut varje soldat var för sig, så länge inte fienden upptäcker någon av stridskämparna. Dessutom är tillgången på ammunition och förbandslådor sparsam, och det gäller att distribuera sina prylar väl. Då och då stöter vi på civila som som hamnat mitt i en strid, och ibland kan spelaren tvingas till att bestämma sig för att bota en behövande med ett sista bandage, eller spara det för sitt team.

WRC 5 är det första spelet i serien som tar sig till Playstation 4 och Xbox One, och den här gången är det Kylotonn Entertainment som står för utvecklingen. Det handlar om en rejäl rallysimulator, och en liten krock för mycket kan resultera i ett nederlag för en hel tävling.

wrc 5

Jag har bara tagit mig igenom de första fyra tävlingarna, men det tog inte lång tid innan jag fastnade för det tekniska och snabba upplägget. Det rör sig om smala vägar med många kurvor, och varje gång jag lyckas hålla farten i en snäv sväng kickar adrenalinet lite extra. En av de intressantaste punkterna med WRC 5 är att bilens skador inte bara kan lagas med hjälp av en fet plånbok. Istället får spelaren disponera 45 minuter till sitt mekanikerteam mellan varje tävlingsdag, och har vi lyckats skada bilen ordentligt gäller det att överväga om det är viktigare med bland annat en helt fräsch motor, schyssta stötdämpare eller en fungerande radiokommunikation med kartläsaren.

Vi kommer att publicera recensionerna av Wasteland 2: Director’s Cut och WRC 5 under nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.