Metal Gear Solid V: The Phantom Pain drog in mycket mer än Avengers 2

När storfilmen Avengers: Age of Ultron drog in 89 miljoner dollar under sitt första dygn räknades det som en rejäl succé, och nu visar färska siffror att Hideo Kojimas Metal Gear Solid V: The Phantom Pain drog in betydligt mer pengar under samma tidsperiod.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain drog in hela 179 miljoner dollar under de första 24 timmarna, och det finns också en aspekt som gör detta extra imponerande. Hideo Kojimas stealth-äventyr kostade runt 80 miljoner dollar att göra, inklusive marknadsföring, medan Avengers: Age of Ultron hade en budget på hela 250 miljoner dollar.

Med tanke på att Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kostade ungefär 700 miljoner kronor att utveckla, medan det drog in 1,5 miljarder bara under det första dygnet, så kan vi fastslå att Hideo Kojimas produkt direkt blev en dundersuccé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.