Spelat i veckan – Payday 2, PES 2016 och high school-basket

spelativeckan_v40-15Det har varit en fullspäckad vecka med riktigt bra spel, och måndagen började med fluffiga får i den galna Worms– och Lemmings-mixen Flockers, och mina tankar kring pusseläventyret hittar ni här. Veckan fortsatte sedan med Playstation 4-versionerna av Payday 2: Crimewave Edition, Pro Evolution Soccer 2016 och NBA 2K16.

Payday 2: Crimewave Edition är en oslipad diamant som är läskigt beroendeframkallande i sina bästa stunder. Det handlar om en coop-upplevelse som upplevs allra bäst online med mänskliga medspelare, och tillsammans utför spelarna kupper mot datorstyrt motstånd. Vi kan visserligen smyga oss förbi obemärkta i många lägen, men i huvudsak ställs vi mot en stor polisstyrka som skickar sina mannar rakt in i skottelden. Den artificiella intelligensen är dessvärre väldigt låg, samtidigt som designen och de grafiska bitarna lämnar en del att önska. Däremot är det oerhört beroendeframkallande att bygga ut sin arsenal och lära sig mängder av nya förmågor som gör livet enklare som en ökänd rånare, och tillsammans med andra blir det en riktigt underhållande upplevelse. Recensionen publicerades igår, och slutbetyget är högt.

payday 2 crimewave edition ps4

Pro Evolution Soccer 2016 är faktiskt min första PES-upplevelse sedan 2013. Tidigare höll jag serien som den absolut bästa digitala fotbollsupplevelsen, men sedan Pro Evolution Soccer 2008 gick aldrig de nyare spelen i den riktning som jag själv föredrog. I mitt tycke sprang Electronic Arts Fifa-serie om Konamis fotbollsfest, men mycket har hänt sedan jag gav mig på PES-serien senast.

De första stapplande stegen med Pro Evolution Soccer 2016 kändes ovana, och när min första onlinematch slutade med förlusten 6-9 tyckte jag att målvakterna var urusla. Efter ett 70-tal matcher till, mängder av nedlagd tid på att köpa spelare och tweaka mitt egenkomponerade lag förstår jag att det inte var målvakterna som var dåliga, utan det var mitt och min motståndares försvarsspel som behövde en rejäl förbättring.

En sådan sak som att medspelarna – utan boll – tar genomtänkta löpningar förgyller spelupplevelsen något enormt. Det är otroligt belönande att slå den perfekta passningen på en rusande anfallare, men samtidigt är det lika frustrerande när bollen går iväg hundradelen försent – och det är 100 procent mitt egna fel att det blir offside. Pro Evolution Soccer 2016 blir bättre och bättre för varje match – Konami har hittat hem igen.

pes 2016

NBA 2K16 är en väldigt trevlig överraskning. Jag vet mycket väl att Visual Concepts är riktigt kapabla utvecklare, men jag förvånas varje år att jag lockas till att verkligen lära mig basketens upplägg för att förstå och kunna ta del av den fullständiga upplevelsen. Trots att undertecknad älskar sport är just basket långt ifrån prioriterat, och även om jag förstår grunderna är det en helt annan sak att sätta sig in i detaljerna. Ju mer jag lär mig, desto bättre blir hela spelupplevelsen, och när det på förhand lovande storyläget inte levererar (även om det är intressant att få börja från gräsrotsnivå med spel i high school) är händelserna på basketplan fantastiska.

Recensionerna av Pro Evolution Soccer 2016 och NBA 2K16 publiceras under nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.