Inga fler storspel från Konami – Castlevania, Silent Hill och Metal Gear Solid skrotas?

Det inkommer hela tiden rapporter som berättar hur fantastiskt Konamis storspel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain säljer världen över, men nu ser det ut att vara slut på stora AAA-produktioner från spelstudion.

Många kända ansikten – inte minst Hideo Kojima – har lämnat företaget, och när Fox Engine-chefen Julien Merceron väljer att hoppa av den japanska utvecklaren självmant kan den sista spiken ha slagits in i kistan. Enligt den franska spelsajten Gameblog kommer Konami inte längre släppa några fler AAA-spel (titlar med stor budget) förutom nya delar i Pro Evolution Soccer-serien.

Stämmer detta kommer vi alltså inte att få se fler delar i serier som Castlevania, Metal Gear Solid och Silent Hill från Konami. Vi bör emellertid ta informationen med en nypa salt innan studion själva har kommenterat ämnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.