Får vi möjligheten att spela mängder av klassiska PS One- och PS2-spel till PS4?

Den 6 oktober 2014 hintades det om emulering av PS One och Playstation 2-spel till PS4 när Vib Ribbon blev aktuellt till formatet – klassiska Playstation-spel har varit väldigt ovanligt till Sonys senast format. Men räckte den informationen verkligen för att vi skulle våga väcka våra drömmar? I augusti i år kom ett annat stort tecken, och det var i sken av Sonys speciella Star Wars-utgåva av Playstation 4. En utgåva där tre PS2-spel och ett SNES-spel skulle komma att ingå, det hade dock kunnat röra sig om ett enstaka undantag i den kritiska betraktarens ögon. Idag skingrades dock dimman som legat likt ett skimmer över den dolda, och potentiellt enorma skatthorden som är de fantastiska spel som släpptes till PS One och Playstation 2.

Kombinerat med patenten Sony försökte få 2012-2013  som är en metod och apparatur för att lägga till troféstöd för spel som ursprungligen inte hade sådana utan att tillverkarna behöver gå in och ändra i spelen. The Pan European Game Information Board, i kort PEGI, släppte nämligen precis information som säger att Ape Escape 2 är på väg till Playstation 4, ett plattformsspel med unika kontroller och föremål i spelet som användes på genialiska sätt. Där man exempelvis i ett segment skulle fånga en trollkarl, något som visade sig lika svårt som man skulle kunna tänka sig då trollkarlen kan teleportera sig och har förmågan att sammankalla olika slags enheter till sin hjälp. Något som krävde att spelaren behövde lära sig att försöka kasta exempelvis sitt nät före han teleporterade sig då det krävde en stunds kanalisering från trollkarlen.

twisted metal

Sedan har vi spel som Dark Cloud 2, ett majestätiskt rollspel med stadsbyggande element och Twisted Metal: Black ett bilspel med fokus på strider. Dessa spel har nu alltså fått en åldersrekommendation satt av PEGI för deras release till Playstation 4.

Om detta innebär att det stora PS One- och Playstation 2-biblioteket börjar komma till vårt kära PS4 så innebär det en fantastisk tid för alla spelare. Speciellt de som var för unga för att erfara den hord utav spel som släpptes i det somliga kallar den gyllene Playstation 2-tiden.

Vi bör alltså alla hoppas på två likvärdigt fantastiska möjligheter. Skulle du vilja få chansen att kunna köpa digitala versioner av PS2-klassikerna till PS4, eller vill du hellre se remastrade versioner av gamla fantastiska spel?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.