Metal Gear Solid V pushar PS4-försäljningen hos japanska Games Ma-Ya

nyheter_ps4
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
säljer fantastiskt bra världen över, och enligt butikschefen hos den japanska indieshoppen Games Ma-Ya i Tokyo pushar den även försäljningen av Playstation 4.

I en serie av poster på sin personliga blogg (via DualShockers) skriver butikschefen om försäljningssiffrorna för Metal Gear Solid V, och det ser ut som om Hideo Kojimas skapelse kan vända en trend.

I Japan säljer ofta Playstation 3-versionerna av ett spel bättre än till Playstation 4, men under sin första dag sålde Metal Gear Solid V: The Phantom Pain inte bara bäst till Sonys nyare format (hos Games Ma-Ya) utan ökade även konsolens försäljning. Det ska ha varit rena festivalstämningen, och det var först under dag tre som Playstation 3-versionen började sälja i nivå med PS4-varianten.

Det har också inkommit rapporter om att Metal Gear Solid V: The Phantom Pain sålt slut till de båda Playstation-formaten hos megastore-butiken BICQLO i Shinjuku, och detta inkluderar även bundel-erbjudandet tillsammans med Playstation 4.

Detta talar förstås inte för hela den japanska marknaden, men det ger oss en indikation på att Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kan vara det spel som blir vändpunkten för regionen – kan Playstation 4 ta över rollen som den starkaste stationära konsolen på den japanska spelmarknaden?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.