Battlefield: Hardline

Visceral Games fick förtroendet att sätta en egen touch på Electronic Arts Battlefield-serie i och med Battlefield: Hardline. De har frångått det klassiska krigstemat och riktat in sig på en jakt mellan tjuv och polis samtidigt som kampanjen fått en rejäl omstrukturering.

Vi blir presenterade för den patrullerande polisen Nick Mendoza (spelad av Nicholas Gonzalez,) och samtidigt som en korrupt poliskår beblandar sig med andra kriminella är vår huvudperson en typisk helyllesnut. Berättelsen är indelad i olika avsnitt, och tankarna förs direkt till första bästa amerikanska deckare.

Battlefield Hardline

I tidigare Battlefield-titlar har vi fått blytung action med taktiska inslag, men i Hardline skruvas intensiteten ned och blir en mer stealth-inriktad historia. Spelaren blir belönad med poäng om hen tar ut fienderna utan att bli upptäckt, i synnerhet om den kriminella personen är efterlyst av polisen. Visceral Games väljer dock att ge spelaren tillgång till fler vapen med hjälp av poängen, och det blir en tvetydighet när vi hela tiden blir uppmuntrade att gå den tysta och vapenlösa vägen.

Det gömmer sig ändå en trevlig atmosfär under ytan där filmscener vrider och vänder på situationerna – även om resan är packad med klichéartade moment som vi sett alldeles för många gånger i de otaliga polisserierna från staterna i väst. Vi blir också serverade ett antal olösta fall där banorna är packade av ledtrådar som sedan leder till en möjlig arrestering, men resultaten är sällan särskilt intressanta. I slutändan är det ändå en ljummen upplevelse, och skådespelare som nämnda Gonzalez och Kelly Hu lyckas inte ge kriminaläventyret den rätta tyngden.

battlefield hardline

Flerspelarläget är emellertid matigt precis som vanligt när det kommer till Battlefield som serie. Vi har stora kartor att röra oss på, och även här är det tjuvar som möter poliser och vice versa. I grund och botten är det emellertid samma gamla koncept som tidigare, och det kan kännas väldigt rörigt utan några samarbetande kompisar. Spelaren blir emellertid indelad i en mindre trupp, men det är sällan som någon faktiskt bestämmer sig för att använda sitt headset och kommunicera. I goda vänners lag blir det ändå precis så roligt som man gör det till. Visceral Games bjuder emellertid på några nya spellägen, och min favorit är onekligen Heist. Här ska tjuvarna spränga sig in i olika kassavalv, medan polisernas uppgift givetvis blir att se till att förövarna går därifrån tomhänta – och oftast döda.

Battlefield: Hardline har en oslipad kampanj som skulle kunna ta serien till nya höjder, men tillställningen blir ganska grådaskig. Att vi känner igen själva flerspelardelen väl behöver emellertid inte vara något negativt.

betyg3

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.