Vi testar Thumb Grips till PS4 – budgetalternativet

Trasiga Playstation 4-kontroller är ett vanligt fenomen, och vi är många som har blivit drabbade av riktigt undermåliga gummiblandningar. Sony byter givetvis ut alla Dualshock 4 som inte håller måttet, men Gamestop hävdar exempelvis att de bara har ett års reklamationsrätt för deras tillbehör – något som inte Konsumentrådgivningen håller med om.

Även om jag alltid tycker att konsumenter ska använda sig av sin lagliga rätt, så kan det ibland vara skönt att slippa allt strul, och då kan så kallade ‘Thumb Grips’ vara lösningen – vilka också ska ge spelarna ett bättre grepp i jämförelse med originalgummit. Vi testar ett budgetalternativ som köpts för endast 10 kronor från Filippinerna.

trasig ps4 kontroll

Gummiknapparna – som är fyra till antalet – är förpackade i en enkel plast- och kartongförsegling, och efter bara någon minut har jag fått på dem på två Playstation 4-kontroller. Efter att sedan ha fått bort luften mellan gummit och kontrollen är den första känslan god, med ett skönt grepp och en mindre risk för att ‘halka’ på framförallt vänsterspaken.

Under testet har jag spelat runt 30 timmar, och spelen som stått som provexemplar är The Crew, Fifa 15 samt Lords of the Fallen. Jag upptäckte emellertid inte någon noterbar skillnad mellan spelen, men jag fick däremot ett ganska irriterande skavsår på vänster tumme som tillkommit av det rundade skårorna som är där för att tillföra ett bättre grepp. Dessutom märker jag att det ofta letar sig in luft mellan gummiknapparna och spakarna.

ps4 thumb grips för 2 kontroller

Själva greppet blir emellertid bättre, men ett stort problem är att knappen på den vänstra styrspaken har en tendens att åka av – främst i de mest hektiska sekvenserna. Det tillsammans med skavsår är inte en särskilt härlig kombination.

Det är emellertid positivt att få ett bättre grepp och vi slipper slita på de i många fall känsliga Dualshock 4-gummit och dessutom är de nästan helt gratis. Men de negativa konsekvenserna tar dock över de mer positiva gällande det rejäla budgetalternativet för ‘Thumb Sticks’.

Gummiknapparna fungerar – förutom till Playstation 4 – även till Playstation 3, Xbox One och Xbox 360.

betyg2

Annons

En reaktion på ”Vi testar Thumb Grips till PS4 – budgetalternativet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.