Fler PS5-enheter vid lanseringen än förväntat enligt rapport

Under april rapporterade Bloomberg om att Sonys produktionstakt gällande PlayStation 5 påverkades ordentligt av Covid-19-pandemin, och att endast runt fem till sex miljoner enheter skulle produceras fram till och med april 2021. Detta skulle förstås föra med sig att relativt få PlayStation 5-enheter (färre än vid PlayStation 4-släppet) skulle bli tillgängliga världen över vid dess lansering. Nu ska emellertid Sony ha tänkt om.

I takt med att världen har börjat öppna upp sig efter pandemin ska produktionstakten av PlayStation 5 ha ökat ordentligt enligt en rapport från Nikkei. Enligt uppgifterna planerar Sony att producera nio miljoner PlayStation 5-enheter fram till april 2021.

Detta för förhoppningsvis med sig att så många som möjligt av de som vill ha en PlayStation 5-enhet vid lanseringen i vinter också får möjligheten att lägga vantarna på konsolen.