Nedlagt Portal-spel visas upp

Det är många som hoppas på att vi ska få se Portal 3, men vi ska inte glömma bort att Valve lade ner ett tredje Portal-spel som skulle ha fungerat som en prolog till de båda spelen i serien. I en videoserie visar indie-studion LunchHouse Software upp hur spelet var tänkt att fungera.

Studion fick använda sig av källkoden till Valves projekt Aperture Camera, och precis som det låter låg mycket fokus på fotografering. För att lösa pussel och problem skulle spelaren ta kort på objekt, och dessa bilder skulle sedan ha kunnat förstorats och förminskats när de placerades ut i världen. Dessa objekt skulle också ha kunnat kopplats samman, och objekt skulle kunna få förstärkta eller försvagade funktioner beroende på dess storlek – exempelvis en fläkt som skulle ha blåst starkare om den förstorades.

Ni ser den första videon i serien nedan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.