Ljudteknologin i PS5 är ett stort steg framåt enligt utvecklare

PlayStation 5 och Xbox Series X kommer förstås att ge möjlighet till betydligt mer avancerad grafik än PlayStation 4 och Xbox One, men nu har utvecklare även uttalat sig om teknologin vad gäller ljudmöjligheterna när det kommer till PlayStation 5.

Under en intervju med GamesRadar berättar Sweet Justice Sounds (en utvecklare som arbetar med ljudet till flertalet storspel) Samuel Justice att de tidigare behövt komma på innovativa lösningar för att skapa bra ljud, men kraften i PlayStation 5 ska innebära stora framsteg.

”I think the raw computing power needed to create realistic audio models is largely overlooked. In the past we have managed to create fairly good representations of acoustic modelling through a lot of trickery and clever techniques. The ability to fully realize automated 3D audio is a big step forward for game audio and will certainly result in much richer experiences.”

Ghost Giants ‘sound designer’ Marcus Klang tillägger också att de kommer att kunna skapa mer realistiskt ljud med hjälp av ‘ray tracing’ som kan användas för att “improve the sense of realism by more accurate adjustments to the audio depending on the environment surrounding the player, in real time.”