Sony tillkännager de första detaljerna kring PS5 – blir bakåtkompatibel med PS4 och PS VR

Mark Cerny hade ansvaret som chefsarkitekt när Sony utvecklade PlayStation 4, och det jobbet har han även nu när företaget arbetar med PlayStation 5. Under en intervju med Wired delger Cerny de första detaljerna för PlayStation 5.

Precis som ryktena har skvallrat om kommer PlayStation 5 att bli bakåtkompatibel med PlayStation 4, och vi kommer dessutom att kunna använda PlayStation VR till formatet. Cerny bekräftar också att den kommande konsolen kommer att ha stöd för fysiska spel.

Än så länge finns det inte något bekräftat lanseringsfönster, men Cerny berättar att PlayStation 5 inte kommer att lanseras under 2019.

Konsolen kommer självfallet att få en uppgradering vad gäller CPU och GPU. Den kommer att inkludera den tredje generationens AMD Ryzen med åtta kärnor och en specialutvecklad Radeon Navi. PlayStation 5 kommer också att stödja ray-tracing samt 3D audio. Dessutom kommer det att finnas stöd för 8K-upplösning och enheten kommer att inkludera en SSD för snabbare laddningstider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.