41 miljoner sålda Xbox One-konsoler enligt analytiker

Microsoft har varit förtegna om försäljningssiffrorna för Xbox One, men nu hävdar analytikern Daniel Ahmad att 41 miljoner enheter har sålts av konsolen.

Daniel Ahmad arbetar för Niko Partners som analytiker för den asiatiska marknaden när det kommer till digital spelförsäljning. Hans kunskapsområde stannar emellertid inte där, utan han har även bra koll på NDP (den nordamerikanska spelförsäljningen) och flera europeiska marknader. Ahmad är emellertid mer känd som ZhugeEX, ett användarnamn som han bland annat använder på Twitter samt Resetera, och i ett foruminlägg skriver han följande om Xbox One-försäljningen under 2018:

”Xbox One had a good year all things considered. Hardware was up YoY thanks to the release of the Xbox One X. Software remains healthy and I really need to stress how large the digital shares are on Xbox compared to other platforms. Global installed base now around 41m.”

Uttalandet handlar främst om den nordamerikanska marknaden, men den globala siffran på 41 miljoner sålda Xbox One-konsoler är förstås intressant. Jämförelsevis har Sony sålt runt 91,6 miljoner PlayStation 4-konsoler, medan Nintendo Switch sägs ha sålt någonstans mellan 25-30 miljoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.