Fist of the North Star såldes mest till mangans och animens fans

Igår rapporterade vi att Fist of the North Star sålde bäst av alla spel i Japan under den föregående veckan, och nu har Media Create – som sammanställer den fysiska spelförsäljningen i Japan – publicerat sin analys av veckan.

Fist of the North Star, eller Hokuto Ga Gotoku som spelet heter i Japan, är en spinoff av Segas Yakuza-serie som är oerhört populär i landet. Trots att Fist of the North Star sålde bättre än alla andra spel mäktade med under veckan, så var ändå 123,116 sålda exemplar en väldigt blygsam siffra. Seriens senaste spinoff Yakuza Ishin! såldes i 221,000 exemplar under sin debutvecka, och enligt Media Create var det inte de sedvanliga Yakuza-spelarna som köpte Fist of the North Star, utan manga- och animeseriens fans.

Efter att Media Create talat med en hel drös av återförsäljare stod det klart att det främst var män i 40-årsåldern som köpte spelet under lanseringsveckan, och Sega verkar alltså inte ha lyckats locka de klassiska Yakuza-spelarna denna gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.