Sega dubblar sin fysiska spelförsäljning tack vare Persona 5

Sega, som äger Atlus, har delat med sig av sina resultat för det senaste kvartalet som slutade den 30 juni. Företaget meddelar att de nästan dubblade sin spelförsäljning (skickade exemplar till butik) i jämförelse med samma period i fjol.

Under det senaste kvartalet skeppade Sega 4,560 000 exemplar till butik, och under samma kvartal i fjol skeppades 2,410 000 exemplar. Sega poängterar att den västerländska lanseringen av Persona 5 (släpptes i Japan under 2016) är den starkaste anledningen till de fina siffrorna. Dessutom släppte företaget bland annat PC-spelen Endless Space 2 samt Warhammer 40,000: Dawn of War III.

Samtidigt berättar Sega att spel till smarta telefoner och försäljningen av Pachislot-maskiner har minskat.

Igår avslöjade Atlus att de arbetar med musikspel baserade på Persona 5 och Persona 3. Även om de inte har fått någon officiell bekräftelse för väst, lär chanserna knappast minska av de goda Persona 5-siffrorna här i Europa och borta i Nordamerika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.