Över 4,7 miljoner sålda Nintendo Switch-konsoler

Nintendo har öppnat starkt med Nintendo Switch, och trots att produktionen inte går i takt med efterfrågan har 4,7 miljoner exemplar sålts av konsolen under de fyra första månaderna.

Siffrorna gäller fram till och med den 30 juni, och då konsolen såldes i 2,7 miljoner exemplar under mars, så har alltså ytterligare 2 miljoner enheter sålts sedan dess inom tidsramen.

När det kommer till spelförsäljningen så är The Legend of Zelda: Breath of the Wild i topp med 3,92 miljoner sålda exemplar. Denna siffra gäller endast för Nintendo Switch-versionen.

Mario Kart 8 Deluxe lägger sig på en andraplats, och är uppe i 3,54 miljoner sålda exemplar. På tredjeplatsen hittar vi något oförtjänt 1-2-Switch som nått siffran 1,22 miljoner, men Arms som ligger på 1,18 miljoner sålda exemplar lär med all säkerhet klättra upp ett snäpp till innan försäljningen avtar.

Allt som allt så har det sålts 13,60 miljoner spel till Nintendo Switch fram till och med den 30 juni, och denna siffra lär ha ökats på ett snäpp i och med lanseringen av Splatoon 2.

Under samma tidsperiod såldes det 3,5 miljoner exemplar av Wii U, och det är värt att notera att den konsolen släpptes kring julruschen. Försäljningen stannade dock av, och siffran låg fortfarande under 4 miljoner sålda enheter 10 månader efter lanseringen.

Nintendo Switch slår dock inte PlayStation 4 som sålde sex miljoner under sina fyra första månader på marknaden, medan samma jämförelse inte riktigt kan göras med Xbox One. Microsoft tillkännagav bara att fem miljoner enheter hade skeppats till butik efter ungefär sex månaderna på marknaden. Både PlayStation 4 och Xbox One lanserades emellertid kring julen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.