Final Fantasy firar 30 år samma dag som FF VII fyller 20 år

För en knapp vecka sedan fick vi veta att Square Enix planerade en tillställning för Final Fantasy-serien i och med att varumärket fyller 30 år. Nu berättar studion att de kommer att hålla flera event under året, och de inleder med Final Fantasy 30th anniversary Opening Ceremony – en tillställningen som kommer att hållas i Tokyo den 31 januari – vilket är på Final Fantasy VII:s 20-årsdag.

Senare under 2017 kommer Siena Wind Orchestra att turnera runt om i Japan med konserten Bra ★ Bra Final Fantasy Brass De Bravo, och kompositören Nobuo Uematsu kommer att delta. Dessutom kommer Square Enix att uppmärksamma Final Fantasy VII:s 20-årsdag med en isstaty som de kallar Final Battle! Snow Final Fantasy, och och den kommer att representera den slutgiltiga striden mellan Cloud och Sephiroth. Statyn kommer också att backas upp av audiovisuella effekter.

Final Fantasys 30-årsfirande kommer att nå sitt klimax i december nästa år, då Final Fantasy släpptes till Nintendo Famicom den 18 december i Japan, 1987.

Nedan kan ni se vår videorecension för Final Fantasy XV.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s