Fler detaljer kring Horizon: Zero Dawn

Under Sonys E3-konferens visade Guerilla Games upp Horizon: Zero Dawn på nytt, och det blir bara vackrare för varje gång de presenterar sitt spel.

Horizon: Zero Dawns ‘Managing Director’ Hermen Hulst berättade mer om äventyret i en livesändning som Sony nyligen höll, och nedan ser ni en återspegling av informationen som framkom.

  • Hulst har sett några ”intressanta spekulationer” gällande spelets geografiska område, och han bekräftar att det finns referenser till den verkliga världen, utan att gå in i detalj.
  • Spelaren får lära sig den mesta av spelmekaniken på egen hand. Spelet innehåller en liten berättelsedriven introducering kring hur saker och ting fungerar, men det blir ingen halvtimmeslång tutorial.
  • Maskinerna kan attackera på många olika sätt, vilket öppnar för en varierande spelstil.
  • När du plundrar dina fiender kan du antingen använda delarna till att skapa föremål, eller ta dem till en handelsman. Det finns en hel ekonomi i spelet. Du kan köpa nya vapen och kläder. Till exempel kan du köpa en utstyrsel som skyddar dig mot gift.
  • Huvudkaraktären Aloy agerar för det mesta ensam. Stundtals träffar hon på personer som hjälper henne, men inte mer än så.
  • När du öppnar vapenhjulet går spelet in i slowmotion, eftersom att utvecklarna inte vill ”plocka bort spelarna helt från upplevelsen,” men samtidigt vill ge dem en chans att tänka efter.
  • Aloy har några prylar från den gamla världen med sig. En låter henne skanna av omgivningen, och hon kan använda sitt spjut till att få maskinerna att slåss vid hennes sida, och vissa av dem kan hon till och med rida.
  • I spelvärlden händer apokalypsen drygt 50 år från vår tid, och äventyret utspelar sig tusen år efter det.

Horizon: Zero Dawn släpps till Playstation 4 den första mars nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.