Matigare rykten kring PS4K

Den kopiösa ryktesmaskinen som pågår kring Playstation 4.5 fortsätter i rasande takt, och den senaste ”läckan” är mer detaljerad än tidigare.

Enligt de nya uppgifterna ska den nya konsolen gå under projektnamnet PS4K, och förutom att enheten ska vara mycket snabbare, så ska den även ha en dubbelt så kraftfull GPU än originalkonsolen. Som det ryktades om tidigare så ska maskinen inkludera en Blu-ray-spelare som klarar av att spela upp 4K-film, samtidigt som spelen ska kunna skalas upp till nämnda upplösning.

Den nya läckan hävdar också att Sony diskuterar kring om PS4K ska kosta 399 eller 499 dollar, och slutresultatet kommer att baseras på vilken CPU som företaget väljer att använda sig av. Dessutom ska flertalet spelstudios ha fått tillgång till utvecklingsenheter för den nya konsolen, men även om de ska utnyttja den nya hårdvaran så ska spelen även fungera på originalenheten – utefter Playstation 4-konsolens förutsättningar.

Enligt uppgifterna så är bland annat Deep Down och GoW 4 (vilket antagligen betyder God of War 4) vara under utveckling med den nya konsolversionen i åtanke. Alla tidigare släppta Playstation 4-spel ska fungera på PS4K, men varje spel ska kräva en patch innan de kan utnyttja den nya hårdvaran.

Om ryktena visar sig stämma ska PS4K släppas under det första kvartalet 2017.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.