Spelat i veckan – Gravity Rush Remastered och mustigt JRPG

spelativeckan_v06-16Den gångna veckan har undertecknad spenderat mycket tid med två japanska titlar – Gravity Rush Remastered och The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel.

Gravity Rush Remastered (PS4) är som ni säkert vet en finputsad version av Playstation Vita-upplevelsen där vi får vrida och vända på gravitationen. Jag var lite rädd att äventyret skulle bli lidande precis som Tearaway Unfolded (läs gärna recensionen) som fortfarande är bättre till Sonys bärbara format, men redan vid spelets inledning – där Isaac Newton-symboliska äpplet faller ned till marken – förstår jag att Japan Studios äventyr förvaltats på ett riktigt bra sätt.

Förutom att Gravity Rush Remastered har blivit snyggare, och har ett silkeslent flyt, är det lätt att förälska sig i äventyret och spelvärlden än en gång. Det känns redan från start som om spelet var gjort för en storbilds-tv, och även om jag är väldigt förtjust i Sonys bärbara PS Vita så måste jag säga att den remastrade versionen slår den bärbara på fingrarna både en, två och tre gånger.

the legend of heroes trails of cold steel

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (PS Vita) är ett japanskt rollspel av klassiska mått, och även om designen visar upp både toppar och dalar, så lyser den glödheta atmosfären igenom. Vi får följa ett gäng ungdomar som antagits till en prestigefylld militärskola – Thors Military Academy – och vi får allt från intressanta dialoger och ett intressant stridssystem.

Fighterna är turordningsbaserade, och lägger relativt stor vikt på att länka ihop olika karaktärer med varandra för att kunna ge dem understöd. Ju bättre karaktärerna lär känna varandra, ju bättre samarbetsattacker kan de utföra, och förutom att de får bättre kontakt genom att slåss tillsammans kan man ägna tid med de olika eleverna och spela kort för att förbättra deras relationer.

Vi kommer att publicera recensionen av Gravity Rush Remastered under nästa vecka.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.